Mijn naam is Ruud Tas, 44 jaar en ben woonachtig in Den Haag. Begin 2015 zag ik een aflevering van het televisieprogramma De Wilde Keuken van Wouter Klootwijk. Het programma ging over de Rode Amerikaanse rivierkreeft en wat een plaag, dit dier aan het worden was. Mijn interesse was gewekt. In de maanden daarna ben ik op zoek gegaan naar meer informatie. In die zoektocht stuitte ik op de Kenniskring Binnenvisserij die een business-case m.b.t. de rivierkreeft onderzocht. Ook ben ik in contact gekomen met Jan en Ramona de Waard. Zij waren eveneens bezig om een visserijbedrijf op te zetten. Later werd ik door het LEI gevraagd om aan te schuiven bij de Kenniskring. Vervolgens is het balletje verder gaan rollen. In januari 2016 heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is Tas Rivierkreeftvisserij ontstaan.
Het eerste jaar heb ik mij vooral bezig gehouden met het verkrijgen van visrechten. Ook ben ik een samenwerkingsverband aangegaan met Jan de Waard Visserij en heb ik mijn eerste kreeftenkorven aangeschaft. Vanaf mei 2017 ben ik ook gestart met het vangen van de kreeften in de polders rond Leidschendam en Zoetermeer (het meest westelijke gelegen punt in het Groene Hart). Dit doe ik op mijn vaste vrije dag en in het weekend omdat ik hiernaast ook nog een vaste baan heb. 2017 stond vooral in het teken van het vergaren van kennis en opdoen van ervaring. Dit jaar zal ik mij meer toeleggen op het leveren van de kreeft aan de horeca.