Pittige spaghetti met lekker veel kruiden en smaakmakers.
Ingrediënten:
300 g spaghetti all’uovo
1 rode peper
1 citroen (schoon geboend)
1 teen knoflook
8 el olijfolie
200 g rivierkreeftjes
15 g verse basilicum (bakje 15 g)
Bereiden:
Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van 1 rode peper en snijd de peper in dunne plakjes. Rasp de citroen en pers uit. Vang het sap op.
Snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook met peper 3 min. Voeg het sap en het rasp van 1 schoon geboende citroen en de rivierkreeftjes toe. Warm 1 minuut mee.
Snijd intussen de basilicum fijn. Meng de saus met de rivierkreeftjes door de spaghetti. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met 1 bakje fijngesneden basilicum.